Den 9 maj öppnar #vintagefabriken

vintagefabriken by emmas vintage

Det känns lite lätt overkligt … Men på torsdag, den 9 maj, slår jag och Vintageprylar-Louise upp dörrarna till vår alldeles egna butik Vintagefabriken. Den ligger vägg i vägg med vårt frilanskotor och ett stenkast från fina butiken Lyckliga gatan. Mitt i underbara Midsommarkransen. Denna lilla butik kommer vi att sköta vid sidan av alla våra andra projekt och vi hoppas att hela Vintagefabriken – med kontor och butik – kan bli en kreativ samlingsplats och en härlig pärla för alla som tycker om svunna tider. Är ni nyfikna på Vintagefabriken? Här nedanför kommer en liten tjuvkik. Om hojtandet efter fler bilder blir stort få ni ett gäng i morgon också!

rutigt golv vintagefabriken by emmas vintage

På Vintagefabriken har vi rutigt golv. Så klart. Och vårt signum numera: nejlikor i gröna glasflaskor. Hur många sådana här bilder har ni sett genom åren? Ganska många va?

vintagefabriken randig väska by emmas vintage

Några godbitar. Jag är kär i den randiga väskan uppe till höger. Men jag tänker att någon riktig tjusig fröken kommer att köpa den och älska den. Också.

vintagefabriken glas by emmas vintage

Katter och eiffeltorn!

vintagefabriken rosa glas katt by emmas vintage

vintagefabriken retro glas by emmas vintage

Och sådana där glas som jag har hemma.

vimpel by emmas vintage

För att inte tala om den här fina vimpeln. Det är illustratören Jennie Ekström, som även har gjort några av illustrationerna till vår bok Vintageparty, som har gjort den. Så klart att vi måste ha hennes vimplar i butiken!

ommentarer på “Den 9 maj öppnar #vintagefabriken

 1. Sjukt kul med vintagefabriken! Grattis!

  Hoppas inte det här blir en oskön guilt trip men i sann miljöanda (såsom med återanvändandet av kläder och saker) känner jag att jag i alla fall kan delge följande artikel om Coca Colas utnyttjande av vatten runt om i världen. Här mer specifikt i Indien där fabriken allvarligt kontaminerade både mark och vatten.

  http://www.globalresearch.ca/coca-cola-causes-serious-depletion-of-water-resources-in-india/18305

  För mig är det inget mer Coca Cola som gäller, även om jag håller med om att flaskorna är väldigt fina.

  • Alexandra! Det stämmer att vi är tre som driver Vintagefabriken! Emma och Lollo kommer vara mest ansvariga för butiken till en början och jag har ansvar för allt det andra som hör ihop med våra lilla fabrik. Härligt att du är uppmärksam:) Hoppas vi ses där! /Linda (den tredje tjejen)

 2. Så himla spännande! Ska ta en riktig vintagerunda i storstan framåt sommarn när jag är klar med mitt examensarbete i skolan… Då ska jag göra ALLT det där jag inte kunnat de senaste tre åren! 😉
  Strosa i storstan, mysa på café, shoppa klänningar och skor (!) och bara njuuuuta!

 3. Jaaa, mer bilder!! Och öppna en webbshop och sälj vimplar och kort och post it-block och annat fint – älskar det! =)

 4. Hojt hojt! Gärna mera bilder tack! 😉
  Superfint!! och är himskans glad över att bli stockholmsbo till sommaren så att man kan komma och titta in.

 5. Så himla roligt, lycka till!! Är kakburken i tre våningar som en skymtar på bilden med glasen till salu? Finaste typen av kakburkar ju!!!!

 6. Åh va roligt att det snart är dax! Stort GRATTIS och lycka till med hela Vintagefabriken! Verkligen ett härligt och inspirerande initiativ! Kram Fru Vintage

 7. Väldigt gärna fler bilder och gärna bilder där man får rumskänsla, det längtar jag efter. Men det kanske kommer efter invigningen. Klart att de som kommer på invigningen ska ha första tjing på att se helheten 🙂

Lämna en kommentar

Din email kommer inte publiceras.

*

*