Ett stycke torsdagslista.

Vad sägs om att fira in denna torsdag med en lista? JA!

Insåg precis: Att det var torsdag. Hade skrivit onsdagslista. Bummer, där gick jag bet på en dag. 
Just nu:
 Ligger jag i sängen, med en stor jobbhög framför mig och TV:n som skvalar ut dags-TV. Ögoninflammation, snuvig till tusen, hosta och post-feber-slö. Giv mig friskhet, tack på förhand.
För ett år sedan: Såg jag ut så här:

Och hade precis: Sett denna donna gifta sig:

Då hade jag: Bara ett barn (Bodil låg i magen), förberedde mig på totalt kaos (vilket det också blev) och ägde inget torp (eller ja, jag hade köpt det, men inte flyttat in).

Om jag ska köpa ett enda nyproducerat plagg denna månad: Så kanske det måste bli den här från Zara.

Så omåttligt peppad på: Projekt trädgårdsland som vi har påbörjat på torpet. Det är ungefär ett ton sten att ta bort, men vi är på gång. Och halva grannskapet är engagerade. Vår ena granne Matte kom med traktor och plöjde upp åkern och vår andra granne skänkte en skopa gödsel (som Matte körde till trädgårdslandet). Potatis har redan kommit upp, så nu inväntar vi sockerärtor, sommarsquash, sockerärtor, morötter och bondbönor. Fler frön ska sättas i jorden inom kort.

Kan inte slita mig från: ”The Handmaid’s Tale” på HBO. Så spännande, obehaglig, välgjord och inte helt overklig. Om Trump kan leda världens mäktigaste land, ja, då är banne mig allt möjligt. Tyvärr.
Drömmer om: Att bygga ett drivhusskåp av gamla fönster där jag kan ställa mina tomater (i väntan på the big växthus som jag drömmer om).
Senaste googlingar: ”Grilltunna”, ”Gustaf Norén fördomspodden”,”morot trivs bäst tillsammans med”, ”färstingvaccin”, ”Melania Trump vanity fair”, ”ekohotell köpenhamn”.

torp gotland
Drömmer om: ett stort linneskåp till sovrummet på torpet, tapeter på övervåningen och ett nytt badrum – med badkar.
Tråkig att göra som måste göras: Köpa nya skåpluckor till köket på torpet. Vår varmvattenberedare (som står ovanför köket) gav upp och började läcka ut över hela köket. Golvet verkar ha klarat sig, men köksluckorna är kaputt.
Borde skaffa mig: en digital kalender och en assistent.
Skulle vilja: gå en snickarutbildning.
Bävar inför: Trump ska riva klimatavtalet under dagen. Jag blir mörkrädd när jag tänker på var världen är på väg. 83 länder hotas att utplånas från jordens yta om vi inte gör något. Och vad händer? Jo, USA håller för ögon och öron, sjunger lalalala-BINGO och stoppar huvudet i sanden. För känslan av dollars innanför rocken. Idioti. Ren och skär idioti.


Bästa köp: Min kameraväska. Förstår inte att det tog min tio år.
Gillar: Att plastpåsen ligger pyrt till genom nya regler. Men önskar att en kunde köpa mer på lösvikt och tappa upp i glasflaskor eller papperspåsar.

En ganska så najs grej: Majken och Bodil har fått förskoleplats på samma förskola som min kompis Ninas kiddo Ossian. Majken och Ossian ska gå på samma avdelning. #livsmål.

ommentarer på “Ett stycke torsdagslista.

 1. Verkligen trist med läckan i köket och de förstörda luckorna! Kan tipsa om Järfälla kök, därifrån kan man beställa luckor som är billigare än platsbyggda men ändå kan kännas rätt i ett gammalt kök. Och nej, jag jobbar inte där 🙂

 2. Ah! Det är sån frosserilyx att följa er på torpet!
  Slänger fräckt ut en fråga, till dig eller någon läsare. Hoppas att det är ok! Har en vän som är sådär gravid som ovan och jag vill bjuda med henne på något gravidvänligt dagshäng i sthlm för att få bara vara och prata järnet innan bebisen kikar ut. Tänker avslappnat, bekvämt, somrigt, lättillgängligt, hyfsat lugnt och ok att hänga kvar timtals. Bästa trädgårdscafet? Missad oas med guldkant? Tipsa gärna <3

 3. Jag kör med min dramaten. Känns så töntigt. Men så skönt att dra allt istället för plastpåsar som skär in i händerna. har man en gång börjat är man fast! Kram.

 4. Hej!
  Hoppas alla är pigga och friska snart! Det är väldigt ont om vatten på Gotland, kommer ni kunna använda badkar?

  • hej Inger! Bra poäng. Vi snålar ju utan bara attans på vattnet och använder regnvatten i så hög grad som möjligt. Skulle det bli tal om badkar skulle det användas sparsamt och vattnet skulle användas till trädgården efteråt.
   Jag älskar tanken på att snåla och ta bara på, så bra input! TACK!

 5. Pingback: #Blogg100: 97 | Laskask

Lämna en kommentar

Din email kommer inte publiceras.

*

*