Ett världsbäst vego-recept för kaos-dagar

För några veckor sedan blev jag hembjuden på lunch hos min kompis Carro. Hon bjöd på ungefär världens godaste vegetariska rätt: Halloumisallad med bulgur och granatäpple. Jag krävde att få receptet ögonabums och sedan dess har denna sallad lagats i ett kör. Den går snabbt att svänga ihop och passar utmärkt de där kaosdagarna när varken tid eller ork finns.
Frågade Carro om jag fick dela med mig av hennes recept och jajamensan! Så här kommer mitt (numera) favoritrecept på enkel lunch eller middag. Snott, lånat och älskat!

halloumisallad vegetarisk mat recept

Halloumisallad med bulgur och granatäpple
4 pers
Du behöver:

2 dl bulgur
2 avokado
1 förpackning körsbärstomater
1/2 gurka
1 rödlök
1 påse ekologisk ruccula eller spenat
2 dl gröna oliver (med paprika)
1 kruka ekologisk persilja
1/2 granatäpple (peta ur kärnorna och frys in resten)
2 paket halloumi

1,5 dl ekologisk creme fraise
0,75 msk honung
salt och peppar

Gör så här: Koka upp vatten till bulgur (4 dl vatten till 2 dl bulgur). Häll i bulgur och en nypa salt. Låt puttra under lock i cirka 12-13 minuter. Ställ för att svalna.
Klyfta avokado, körsbärstomater, gurka och skär rödlöken i strimlor. Häll över i en stor skål. Ös på ruccola, oliver och hacka persilja. Skär i tu granatäpplet och pillar ur kärnorna. Det brukar räcka med ett halvt granatäpple. Dela halloumi på mitten (halloumi är vikt i paketet så ditt jobb blir att vika upp den) och stek tills de fått färg. Låt svalna och strimla sedan i mindre bitar. Lägg i salladen tillsammans med den kalla bulgurn.
Blanda ihop krämig sås genom mixa crème fraise, honung, salt och svartpeppar i en skål.
Lätt som en plätt!

ommentarer på “Ett världsbäst vego-recept för kaos-dagar

  1. Provade detta igår, supergott! Tack så jättemycket för tips 🙂
    Kände i samband med tillagningen att jag skulle behöva en guide i stil med ”granatäpple for dummies”, har du nåt knep för att få ur kärnorna lätt och smidigt? Kram!

    • Jag brukar fylla en bunke med kallt vatten och peta ur kärnorna under vattenytan. Då går de inte sönder lika lätt och de vita skalbitarna flyter upp till ytan där man kan samla ihop och ta bort dem. Testa! 🙂

    • Hej! Jag har ett superbra tips. Dela granatäpplet och lägg delarna i en bunke med ljummet vatten. Gröp sedan ur granatäpplet under vattnet så slipper du få ett rosaprickigt kök. /Emmas kompis Carro

  2. haha, vilket roligt sätt att steka halloumi! låter gott! (även o jag och mitt vita kök inte beblandar oss med granatäpplen, föööör många olyckor har skett till dags dato)

  3. Pingback: Osttårta, fransk frukost och en boll under kjolen | Emmas Vintage

Lämna en kommentar

Din email kommer inte publiceras.

*

*