Hej mitt nya liv (och kontor)!

Vet ni vad? Jag ska flytta till kontor!

Två år med pusslande med varannan-dag-föräldraledighet, köksbords-kontor, inför-plåtning-kartonger på hög hemma i vår tvårummare och barn som dräller in i gnisslande galonisar klockan kvart över 15 är nu till ända.
Jag är så sprickfärdig-pirrig att jag inte vet var jag ska ta vägen: Ett eget kontor på Södermalm, vägg-i-vägg med min parhund (katt) Emily Dahl.
Jag har precis varit och kikat på mitt lilla kontor och nu kommer jag inte kunna tänka på något annat på prick hela helgen.

Jag och Emily har ju jobbat ihop i åratal och insett att vi är samma skrot och korn. Jag älskar Emilys sällskap, hennes perspektiv on life och hennes fenomenala ihopkok av egenskaper och darn bra go.

De där jobbdagarna – när vi babblar igenom en jobbdag, spexar, skrattar, kommer på den ena briljanta idén efter den andra och bara peppra varandra med styrka – är de bästa. Att vi dessutom pumpar ut jobb genom de där babbeldagarna är ju sådan lyx att jag inte vet var jag ska ta vägen.
Så när Emily fick tag i en fotostudio på Södermalms sötaste gata (Metargatan) – med ett kontor med egen ingång vägg i vägg, ja, då föll allt på plats.
Det var inget tvek där inte. Sign me up!

Inom kort flyttar jag in i mitt alldeles egna kontor. Jag har en egen liten dörr som ska få en skylt (måste verkligen fixa ny logga nu alltså) och utanför står syrénbuskarna i klasar.
Under hösten ska mitt lilla kontor tapetseras, inredas, piffas och bo:s in. Det ska köpas möbler och funderas.
Det bästa (förutom att jag kan cykla till jobbet lätt som en plätt (vardagsträningen kirrad, pjew)) är att jag kommer krydda mitt liv i så briljanta saker. Metargatans vackra kulörta hus, picknicks och AW i Blecktornsparken, planeringsfrukostar, Emilys tax Artie once in a while, en liten dagens outfit i backen kanske och de härliga personer som Emily ofta jobbar med (min bästa spex-kumpan (och fd kollega) Lisen till exempel).
Hej nya livet, jag gillar dig.

Bilderna är tagna av Emily Dahl.

ommentarer på “Hej mitt nya liv (och kontor)!

  1. Älskar metargatan/blecktornsstigen! Veronica Maggio bodde nyligen i fönstret upp till vänster i bild fyi. (Är väl ingen hemlis nu när hon ändå flyttat) Och jag bodde i fönstret bredvid dörren på nr 3. Det mysigaste området på hela söder absolut!

Lämna en kommentar

Din email kommer inte publiceras.

*

*