Någon i den här bloggen har ballat ur.

Jag nämner inga namn, men någon i denna blogg har ballat ur.
Totalt.

Längtan efter vår har liksom utmynnat i någon form av odlingspsykos. Det har shoppats fröer till förbannelse, googlats växthus, tittats på ”Mandelmanns trädgård”, bläddrats trädgårdsböcker och så har det gjorts odlingsskisser över torpets trädgård … som färglagts.
Det ska tilläggas att torpträdgården i dag inte en tillstymmelse till trädgårdsland, så allt ska skapas från scratch.
Det ska odlas ärtor, bönor, lök och potatis, anläggas humlepergola, sättas hallonbuskar och monteras pallkragar med kryddor.

ommentarer på “Någon i den här bloggen har ballat ur.

 1. ÅH VAD HÄRLIGT! Jag gör exakt samma sak fast med ritning över balkongen, haha. Får bli torp-odling nästa år. Har redan drivit upp tomat, paprika, citron och pimientos de pardon!

 2. Hälsa personen som ballat ur att det är helt ok 🙂 Det ser absolutley Lövlig ut!!! 🙂 Efter att ha sett på Mandelmanns ska jag också odla Squash i år 😀 Satt och dreglade igår!!

 3. Nu bad du inte om tips, men jag råder dig att sätta hallon en bit bort från odlingarna. De skjuter en massa skott och tar sig gärna in i odlingarna och förstör! Jag älskar hallon men hatar hur skotten härjar och förstör!

  MVH Jag som önskar att jag fått det tipset innan jag satte mina hallonbuskar! 🙂

 4. Åhåhåhå, det ser så satans ljuvligt ut!!! Ska se till att bli några år äldre & färdigutbildad & fast anställd så att jag får råd med någon form av trädgård (gärna med tillhörande gullegulltorp). ATT HA ETT VÄXTHUS ÄR JU FUCKIN DRÖMMEN!!!

 5. Så fint ju!! Ett litet tips är bara att kolla avståndet mellan hallonbuskarna och de andra odlingarna. Om jag förstått det rätt så strider sig hallon lätt under jorden och kan vara riktigt klurigt att begränsa och kan göra det knivigt för andra växter att få tillräckligt med näring och plats.
  Hoppas att se mästerverket i tv i ”Sundhs torpträdgård” snart, som en liten stickling till Mandelmanns!
  Puss!

 6. Härligt Emma! Jag blir så inspirerad, fram för att drömma mer om framtiden och det kommer ju bli helt fantastiskt på törpet. 🙂 Och tack för världens bästa blogg!

 7. Ser absolut tokmysigt ut! Trädgård och egen odling är otroligt kul, längtar till den egna stugan 🙂
  Glöm inte att växthuset kan kräva bygglov och/eller anmälan till kommunen beroende på hur stort det är, var det placeras och om det finns detaljplan/ områdesbestämmelser.

 8. Härligt! Jag har köpt frön för 1200 spänn.. hoppsan! Måste tipsa om bloggarna skillnadens trädgård och farbror grön. Allt gott!

 9. Såå fint! Litet råd från trädgårdsmästaren bara, humlen SPRIDER sig. Vet inte om jag skulle satt den nära odlingarna. Kram!

 10. Hej Emma! Jag och min man, samt våra två barn, ska också ”bli med sommarhus”! Det känns så spännande och jag längtar till vår första sommar där! Huset är en stor gammal Västerbottensgård och saknar många moderniteter. Men el och vatten finns, så jag undrar vad kostar ert sommarhus er varje månad i extrakostnader. Lånet bryr jag mig mindre om då våra hus kostar olika, men typ ”oväntade” kostnader som sophämtning, el och liknande? 🙂 kram!

 11. Hej igen! För att förtydliga min fråga så är jag inte intresserad av summor, utan mer vad man ska tänka på för kostnader som kan dyka upp! Priser skiljer sig ändå så mycket från län till län! Kram! / Ida

  P.s Så fin blogg!

 12. Vilken snygg skiss! Måste göra en motsvarande över min blivande trädgård (i skogsglänta i Ångermanlands inland… <3)

Lämna en kommentar

Din email kommer inte publiceras.

*

*