About Emma Sundh

Jag heter Emma Sundh, är 35 år och bor i Midsommarkransen, Stockholm med min familj – min man John och våra pseudotvillingar Majken (född 2015) och Bodil (född 2016).
Jag jobbar som frilansande journalist, stylist och illustratör. Har släppt två böcker: 2013 kom ”Vintageparty” (Norstedts) (lanserades i USA 2014) och året därpå ”Vintagefrisyrer” (Norstedts) (lanserade i USA, Storbritannien och Tyskland under 2015-2016).

I bloggen delar jag med mig av pyssel, mitt torp på Gotland, inredning, vegetarisk mat och miljötänk. Vurmar för gamla ting – om det så är mode, inredning eller leksaker till barnrummet.

Har jobbat som reporter och modeassistent på Vecko-Revyn, webbredaktör på Veckorevyn.com, kulturredaktör på tidningen GLAMOUR, webbredaktör på GLAMOUR.SE, trendredaktör och reporter på Damernas Värld och DV Mode och till sist webbredaktör på Damernas.se (nominerad till Tidskriftspriset Årets Tidskrift Digitala Medier 2012 och Internetworlds topp 100 bästa sajter 2012). Sedan hösten 2012 arbetar jag som frilansande journalist och stylist inom mode och inredning. Vill du komma i kontakt med mig släng i väg ett mejl vettja.

Integritetspolicy

Kontakt: emma@emmasvintage.se
+46700 90 15 77

Nedan hittar du högupplösta bilder på Emma Sundh och boken Vintageparty.

Ladda ner bild på Emma Sundh

Ladda ner bild på författarna till boken Vintageparty: Emma Sundh, Linda Hansson och Louise Lemming. Photo: Martina Ankarfyr and Anna Larsson

Ladda ner pressbild Emma Sundh
Photo: Martina Ankarfyr and Anna Larsson 

Ladda ner pressbild Emma Sundh
Photo: Martina Ankarfyr and Anna Larsson 

Ladda ner bild på Emma Sundh

Ladda ner bild på Emma Sundh

ommentarer på “About Emma Sundh

 1. Hej Emma!
  Väntar spänt på er bok som verkar så himla inspirerande!
  Jag ska gifta mig den 9 mars och undrar om jag kommer att hinna få några sista-minuten-tips.
  Vilket datum släpps boken?
  Tack för all fin inspiration du ger! Ska för övrigt till Paris på bröllopsresa och tar med din guide.
  Mvh Ida

 2. Hej,
  Har ganska nyligen hittat din blogg och läser den i alla fall, om inte varje dag så säkerligen 4-5 gånger i veckan. Du har ett sätt att skriva som jag gillar och jag tycker även väldigt mycket om dina bilder! Jag känner igen mig lite, bilder på hus, bilder på fönster, bilder på dörrar, bilder på trappor, så ser det ut även när jag kollar igenom mina lådor med foton 🙂

  Nu till min fråga, av lite mer praktisk natur när det gäller att klä sig i vintage, själv är jag ärketypen för jeanstjej, eller vad man nu är eller kallas när man passerat 50-strecket 🙂
  Hur får du ihop din vintageklädsel när det är en riktigt kall vinter, med mycket snö och rejäla minusgrader?! Tänker bara på hur jag själv klär mig i dunjacka och tjocka rejäla vinterkängor. Skulle vara roligt att få veta hur du lyckas hålla stilen även en dag då det är -20 eller snöblandat regn och slask.

  Det verkar väldigt kul med vintage och kanske att jag en endera dagen själv går in i en butik och gör ett fynd. Vid närmare eftertanke köpte jag en del på second hand för bra många år sedan men det var långt innan vintage blev ett begrepp som det är nu.

  Sommarhälsningar
  Åse

  • Hej Åse! Vad roligt att du hittat hit. Välkommen! På hösten och vintern klär jag mig mer i 1940-talsinspirerat mode. Det är rejäla kläder som håller värmen. Inget nyproducerat halvdant. Pennkjolar i ull och tjocka strumpbyxor är min vinteruniform. Och kängor. Eller så använder jag trippla strumpbyxor. Kashmirtröjor är ett måste för mig och går att ha under de lite tunnare kapporna. Sedan bylsar jag på med stora halsdukar och vantar. Om du vill se hur jag klär mig på vintern kan du titta i mitt arkiv här till höger. Stort lycka till med vintagefynden! Kram emma

 3. Hej, jag heter Josefin. Jag tycker jättemycket om att läsa din blogg, brukar läsa den innan jag lägger mig vilket är helt underbart. Till sommaren tar jag studenten jag är i full gång med att planera allt. Jag undrar om du har några bra tips på vad man kan önska sig. Jag kommer troligen inte flytta hemifrån direkt men flytta-hemifrån-saker är alltid bra att ha. Vad kan man önska sig då? Finns det fler roliga grejer man kan vilja ha? Vad fick du när du tog studenten?

  Hälsningar från en beundrare

 4. Hej,
  Jag har sökt med ljus och lykta efter ett ex av din bok Vintagefrisyrer. Det är inte så att du själv har en sån till övers att sälja?
  Det jag hittills hittat är ett ex på tyska, men det är synd att säga att jag behärskar det språket till fullo… 😉

  Kristina

 5. Hej Emma!
  Såg bland dina foton att du äger en liten väska med Johnson Line adresslapp på, något du kanske kan undvara och kanske sälja till mig som är en privat Johnson Line samlare.
  0768817443
  Ha det gott.
  Hasse.

  • Hej Hasse, åh, tyvärr inte. Jag har ärvt den av min mamma så den vill jag gärna ha kvar. Varma hälsningar Emma

Lämna en kommentar

Din email kommer inte publiceras.

*

*