Problem, problem

Alltså den här dagen.
Började med att hälla ut såpbubble-såpa över hela min dator, innehållandes ett par tusen bilder. Pöh!

Så oerhört jädra megaklantigt. Hade ställt en burk såpbubblor på ett bord, men locket hade viftats i väg med något barn. Och så skulle jag bara stöka undan datorerna från köksbordet för frukostfix och sköt in dem på bordet med såpbubbleburken som tippade ut. Och tjong pang så var cirkusen i gång.
Alltså ångesten.
Jag har förmodligen hunnit backuppa en del av dem, men långt ifrån alla. Och jag som skulle visa er en massa härliga bilder på kalkstenhus, rosa väggar och Visby juh! Gah! Nu kanske allt är borta. Maj-kvällar, juni-minnen och ja, kanske två års bilder (förutom de som har synkat och jag aktivt har lagt över på extern hårddisk).

Pep in till Karlstad i dag för att lämna in datorn på någon express-service, men den skulle inte hinna bli klar förrän långt in i nästa vecka och då har jag farit till Stockholm redan. Jag frågade om det var helt kört för hårddisken (och sa att det inte var så mycket vätska), så sa snubben bakom disken att det inte spelar någon roll hur mycket vätska, utan en liten mängd på fel ställe kan vara förödande. Det är ju förmodligen sant, men inte vad jag ville höra. Han hade nog inte handskas med ångestfyllda bild-samlar-människor med datorhaveri så värst många gånger. Kunde han bara inte ha sagt något i stil med att ”många gånger går det att fixa”. Det skulle inte ens behöva vara sant. Bara ett litet hopp.
Så nu sitter jag här och våndas över att hela hårddisken är kaputt. Blä.
Äter chokladglass för att döva det hela. Hjälper lite.
Håll tummarna, please!
Puss och kram!

Bjuder på en bild från Instagram på huset som jag bor i just nu. Är husvakt åt min kusin som bor i kommuns finaste (och kanske största) hus. Flott!

ommentarer på “Problem, problem

  1. Många gånger så går det att lösa (stor erfarenhet av att fixa liknande problem), så det finns definitiv hopp! Hoppas det löser sig för dig. Kram!

Lämna en kommentar

Din email kommer inte publiceras.

*

*