Spana in kollektionen Bonjour Jumperfabriken

bonjour-jf-foto-emily-dahl-5

Efter över ett års jobb, smygande och planerande kan jag äntligen visa kampanjebilderna (plåtade av den geniala trevligheten Emily Dahl (så klart)) för kollektionen Bonjour Jumperfabriken – minikollektionen som jag och Madeleine Petersson har tagit fram i samarbete med fantastiskt gulliga Jumperfabriken.

Det har verkligen varit HELT underbart att jobba med Jumperfabriken – världens bästa team!

bonjour-jf-foto-emily-dahl-3

Tillsammans har jag och Madeleine plockat de bästa passformerna och snitten från våra respektive samlingar av vintageklänningar och (med Jumperfabrikens Hannas mönstersäkra hand) kokat ner det till två klänningar som har ALLT i våra mått mätt.  Det här är klänningar som ska användas. Länge. Ofta. Och älskas in i varje söm. bonjour-jf-foto-emily-dahl-1

Klänningen Bonjour Emma är en vardagsklänning i höstblommigt bomullstyg som påminner om en blåbärsskog från Elsa Beskows sagor.
Klänningen har smickrande trekvartärmar, en vid kjol som går precis nedanför knät och är försedd med en lätthanterlig dragkedja i ryggen som gör det smidigt att kliva i klänningen.
Dessutom har dragkedjans tapp en dekorativtygdetalj som gör det enkelt att dra upp kedjan hela vägen upp (säger hon som allt som oftast går med en glipa i ryggen pga når inte att dra upp dragkedjan).
Och det bästa: Fickor!
Älskar fickor.
Midjan kan markeras ytterligare med ett medföljande skärp.
Kan avslöja att jag hade provning av denna klänning när jag var gravid i vecka 30, så den fungerar även på en gravidmage om man bara drar upp klänningen över magen – flott som bara den!

bonjour-jf-foto-emily-dahl-2

Den andra klänningen, Bonjour Madeleine (alltså Madeleine är så sagolik på denna bild!), är en festklänning i blåbärsblått exklusivt spetstyg. Jag ska ta en närbild på spetsen när jag har fått ett eget exemplar av klänningen (den är så purfärskt att det bara finns ett provplagg än så länge), för den är magisk. Spetsen utgörs av små, små löv. Hur fint?
Även denna klänning har smickrande trekvartsärmar och en vid kjol som går precis nedanför knäna. Till detta en vacker båtringning, en elegant ryggringning och ett löstagbart, och alldeles lagomt brett, skärp med rosett (som går att ta av om en inte är lagd åt rosett-hållet).
bonjour-jf-foto-emily-dahl-4

På den här bilden syns jag i Madeleine-klänningen tillsammans med ballerinaskor och slarviga Margareta-flätor i håret. Till fest skulle jag bär den med svala Veronica Lake-lockar och midnattsblå sammetspumps!
Gillar verkligen att de här klänningarna går att både klä upp och ner. Att de går att piffa, förändra och bära både till vardags och fest genom att leka loss med accessoarer och frisyrer.

Kollektionen Bonjour Jumperfabriken släpps den 28 oktober i Jumperfabrikens onlineshop och i butikerna i Göteborg och Stockholm. Klänningarna finns endast i en liten, begränsad upplaga. Så det är först till kvarn som gäller.
Pris: Bonjour Emma, 1 995 kronor, Bonjour Madeleine, 2 495 kronor.

ommentarer på “Spana in kollektionen Bonjour Jumperfabriken

 1. Jag säger det igen, alltså wow!
  Hoppas jag hinner knipa en, ja om de dyker upp i Göteborgsbutiken. Frågan är bara vilken – de är ju görafina båda två!

 2. Hej!
  Jätte finna klänningar:)
  Vet du vilken str mått de är på storlekarna? Så man vet direkt vilken str jag ska ha, har tänkt köpa via nätet och är bonjour emma ja älskar:)

 3. Så fina! Hur är Bonjour Emma i storleken? Är det som Jumperfabrikens vanliga, de brukar ju vara små i storlekarna på otighta material.

 4. Så fantastiskt fina! Älskar dem båda två! Älskar modellen, tygerna och sen både fickor och trekvartsärm på det, kan ju inte bli mycket bättre <3
  Hur långa är dem på ett ungefär i cm?
  Vilka storlekar kommer de att finnas i?

  • Hej! Jag kommer posta ett inlägg om alla viktigheter kring klänningarna, såsom mått. Kommer inom kort. Till dess: KRAM

 5. Fina! Jag älskar klänningar, men HATAR strumpbyxor. Alltså blir det mest klänning på sommaren. Känns som att du kan ha input på detta (icke)problem! Tips på vad en kan ha under klänning, som 1,inte glider ner eller är blankt/halkigt. 2, inte benhåren sticker ut igenom. 3, inte blir dassigt urtvättade snabbt som svarta tights tenderar att bli 4, inte känns så finklätt som strumpbyxor men ändå inte mjukisbyxigt som bomullstights. Gärna också konkret märkes/inköpstips!

 6. Pingback: oktober-listan | Emmas Vintage

Lämna en kommentar

Din email kommer inte publiceras.

*

*