Recept: Spicy mangobönsallad – enkel, hälsosam och ekologisk

SAMARBETE-NY

En av de vanligaste frågorna jag får här på bloggen handlar om vegetarisk mat. Vad äter du? Vilka är dina bästa recept? Har du något tips på enkel, snabb vegetarisk mat?
Som den salladsjunkie jag är blir ofta svaret … sallad. Mest för att det går rysligt snabbt, är nyttigt, energirikt och går att mixa i oändlighet med olika ingredienser, dressingar och kryddor. I salladsland är min matglädje som störst. Det liksom GÅR inte att misslyckas med en sallad.

I samarbete med franska Bonduelle, som nu lanserar en ny linje ekologiska (klimatsmarta) bönor på burk, har jag svängt i hop en av mina absoluta favoritsallader. En spicy, smakrik mangobönsallad – som passar prima de där riktigt heta sommardagarna.
Den är både stark, söt, syrlig och mättande och innehåller allt du behöver. Bönorna är fullmatade med protein, avokadon innehåller livsviktiga fetter, spenaten är full av järn (som tas upp när du äter C-vitamin …) och mangon proppad med … just det … A- och C-vitaminer. Dessutom går denna sallad att göra helt ekologisk, bra va?

Detta behöver du: 

IMG_1025

1 vitlök
1 mango
1 röd chili
3 lime
1 kruka koriander
1 röd lök
2-3 burkar ekologiska Bonduelle-bönor (här har jag använt lite av alla Bonduelles bönor: kikärtor, vita bönor, röda kidneybönor och bönmix). 
1 paprika
1 påse färsk spenat
2 avokado
1 ask körsbärstomater

IMG_1117

Gör så här: Häll av bönorna i ett durkslag och skölj snabbt i kallt vatten. Låt rinna av. Häll i en stor skål. Häll över den färska spenaten. Skär paprika i bitar, klyv körsbärstomater och strimla rödlöken. Fiska upp avokadon ur skalet med hjälp av en sked och skär sedan avokadon i bitar. Skala mangon, tärna i små bitar. Blanda allt i salladsskålen.
Hacka den färska koriandern och strö över.

Dressing: Pressa lime och vitlök i en skål. Ta ur kontaktlinserna och skär sedan chilin i små bitar (du vill inte ta ur kontaktlinserna efter ett chilihack, tro mig). Salta och peppra. Smaka försiktigt av (eftersom chilifrukterna kan variera i styrka). Här är det bara tycke och smak som avgör. Vill du ha en mildare smak? Tillsätt en matsked vatten eller olivolja.
Jag gillar spicy, så detta skulle klassas som två-tre chilisar i menyn.
Häll dressingen över salladen eller dosera själv ur en liten skål.

Nomnomnom!

IMG_1129

Psst. Vill du laga min spicy mangobönsallad? Nu har du chansen att vinna en hel låda full med bönor från Bonuelle. Tävla här!
Tävlingen pågår till den 13 juni 2016.

Bonduelles bönor säljs på Coop och Bergendahls – City Gross och EKO.

Emmasvintage.se i samarbete med Bonduelle


ommentarer på “Recept: Spicy mangobönsallad – enkel, hälsosam och ekologisk

  1. Pingback: Veckomeny v46|16 | Matkoma

  2. Pingback: Handla mat via nätet, veckomenyer och matsvinn - Emmas VintageEmmas Vintage

Lämna en kommentar

Din email kommer inte publiceras.

*


*